
Doljul riscă să devină o mini-Sahara a României dacă nu oprim acum deșertificarea și
degradarea accentuată a terenurilor.
100.000 de hectare de teren din Dolj sunt afectate azi de deșertificare. În condițiile în care 60% din locuitorii județului nostru lucrează în agricultură, este ușor de înțeles pentru oricine ce dezastru economic și social vor produce în curând schimbările climatice, dacă nu acționăm acum!
De aceea, unul dintre principalele mele proiecte, cu care candidez pentru o funcție de consilier județean, este acela de a opri deşertificarea din sudul judeţului.
Sunt lonel Florea, manager zonal la o companie naţională importantă. Din 2018 m-am alăturat echipei USR Dolj, iar aici am găsit oameni care își doresc să schimbe ceva cu adevărat în comunitatea noastră.
Am ales să-mi asum candidatura la funcţia de consilier la Consiliul Județean din partea USR, pentru că vreau o schimbarea adevărată în satele, comunele şi oraşele doljene.
Craiova a dat tonul schimbării într-o zonă pe care mulți o credeau pierdută PSD, dar am demonstrat contrariul în mai multe ocazii. Zeci de mii de oameni au manifestat și au semnat iniţiativa USR – “Fără penali în funcţii publice”, am câștigat alegerile europarlamentare, am arătat că se poate!
Schimbarea Doljului înseamnă un trai decent pentru fiecare dintre noi. Înseamnă drumuri și racordarea locuinţelor la reţele de gaze sau surse alternative de energie, apă potabilă curentă, canalizări. Înseamnă creşe, grădiniţe şi şcoli, servicii de sănătate bune, dar și sprijin pentru agricultori şi întreprinzători.
De 30 de ani vechea clasă politică ne-a amăgit, furat, ne-a ucis speranţele și ne-a alungat familii întregi din ţară. Aceiași oameni ne ţin în mizerie materială şi morală, fiindcă ştiu foarte bine că aşa suntem uşor de manipulat şi condus. M-am săturat ca alții să ne fure viitorul!
Alături de o echipă de specialiști în agronomie și mediu, voi iniţia un proiect care vizează oprirea deşertificării din sudul judeţului prin plantarea de perdele forestiere şi construirea unor reţele de irigaţii, proiect care va avea finanţare europeană. Terenurile nisipoase se stabilizează prin împăduriri masive și se valorifică prin cultivarea de specii adaptate condițiilor de climă secetoasă. Există bani pentru asta, trebuie doar competență și seriozitate pentru a-i accesa.
Noi, Alianța USR PLUS, avem inteligența și pregătirea profesională să atragem fonduri europene, să construim proiecte și lucrăm în interesul comunității.
Pe 27 septembrie, alegem un viitor mai bun pentru copiii noștri! Pe 27 septembrie votăm USR PLUS!
Ionel Florea
Candidat USR PLUS pentru Consiliul Județean