silviu bratu

Despre Silviu Bratu

Văd, în politica românească, multe lucruri care pot fi îndreptate doar cu ajutorul unor manageri competenți. Poate acesta este unul dintre lucrurile care-i lipsesc României, managerii. De-a lungul timpului, funcțiile publice au fost ocupate nu de manageri, ci de policieni orbiți de putere sau de oameni numiți politic, fără să se țină cont de competențele administrative ale acelor persoanele. Repercusiunile acțiunilor lui Dragnea încă se resimt în România, iar corupția și penalii încă fac parte din politica românească. Pentru a ajunge la ”normalitate”, avem nevoie de votul dumneavoastră, pe 6 decembrie.

România are nevoie de oamenii care, de-a lungul timpului, au demonstrat prin cariera lor profesională că sunt competenți, că pot duce la bun sfârșit un proiect, că pot găsi rapid rezolvări la probleme inopinate, că își dedică timpul coordonării și implementării proiectelor, aptitudini de care țara asta are atâta nevoie.

Pe parcursul celor 15 ani de experiență acumulată în management, de la micromanagement în cadrul unui proiect până la management organizațional, am reușit, alături de echipele pe care le-am coordonat să punem borne în dezvoltarea regională și transfrontalieră România Bulgaria și România Serbia.

Dar, înainte de a fi un bun manager, sunt un soț, un tată și un cetățean implicat în societate, care a căutat mereu să fie un sprijin pentru ceilalți. 

Am 41 de ani, sunt căsătorit și am un copil de 10 ani.

Am absolvit Liceul “Traian Vuia” în 1997 – secția matematică-informatică și Facultatea de Istorie-Filosofie-Geografie, Secția Filosofie-Sociologie în 2001. În perioada 2004-2006  am absolvit studiile de masterat – Managementul organizațiilor publice.

Prima mea experiență profesională a fost în domeniul asistenței sociale, în cadrul Mitropoliei Olteniei (2002-2004), perioadă în care am străbătut județul Dolj din dorința de a găsi soluții pentru cei mai năpăstuiți dintre noi.

Am continuat prin contribuții la punerea bazelor sistemului de asistență socială din cadrul Episcopiei Severinul și Strehaiei, asigurând managementul celor două ONG-uri aflate în subordinea Episcopiei: Asociația Vasiliada – Filiala Drobeta Turnu Severin și Asociația Filantropia (2004-2006).

Ulterior, în perioada 2006-2009 am dezvoltat și implementat proiecte culturale în cadrul Casei de Cultură “Traian Demetrescu”, aflată în subordinea Consiliului Local Craiova. Multe dintre evenimentele culturale care se desfășoară în acest moment în cadrul acestei instituții au fost propuse de mine, fiind și dintre cei care au pus umărul la mutarea casei de cultură dintr-un sediu cu chirie din Casa Științei în actualul sediu din str. Traian Demetrescu.

În același timp, am început colaborarea cu mai multe asociații ale mediului de afaceri din regiunea Oltenia, mai întâi punctual, în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană, apoi prin implicarea 100% în aceste organizații ce promovează dezvoltarea socio-economică a regiunii Oltenia.

Începând cu 2007 lucrez în domeniul dezvoltării regionale prin intermediul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană în cadrul diverselor programe (CBC România-Bulgaria, POSDRU, INTERREG VA România Bulgaria, INTERREG VA România Serbia, POCU, s.a.).

Ca Senator al României, vreau să continui dezvoltarea țării și mai ales a regiunii Oltenia. De ce? Vreau să nu mai aud, cu părere de rău, părinți care îmi spun replici precum ”mi-au plecat copiii de acasă”, ”am multe rude în străinătate”, ”ce să facem aici, dacă nu avem un loc de muncă?”.

Vreau să văd românii întorcându-se, făcându-și planuri să rămână în țară, pentru că văd în România un pol de dezvoltare european care le poate oferi toate facilitățile unui trai mai mult decât decent. Vreau să nu mai văd cum tinerii noștri pleacă să studieze la facultăți în străinătate pentru că în România nu se pot bucura de aceleași facilități. 

Vreau, pentru noi toți, o Românie cât se poate de normală!