ruxandra diaconu

Despre Ruxandra Diaconu

Speranța în schimbare m-a determinat să mă înscriu, în iunie 2016, în USB care urma în câteva luni să se extindă la nivel național şi să devină USR. Am înființat filiala Dolj împreună cu colegii mei şi de atunci luptăm împreună pentru o schimbare reală.

După absolvirea facultății de Limbi şi Literaturi Străine în cadrul Universității din Bucureşti, am ales un program de master în literatură şi teorie literară în Freiburg. După doi ani,
am ales să revin în Craiova natală, unde am absolvit Facultatea de Drept, un master în domeniu şi un doctorat în filologie. Am lucrat ca traducător în 2013, apoi am activat în cercetare pe perioada studiilor doctorale. La momentul actual lucrez în cadrul Parlamentului României ca şef de cabinet al deputatului USR Dolj.

Experiențele de studii, de lucru și perioada în care am locuit în Germania m-au convins că schimbarea nu e doar necesară, ci mai ales realizabilă. O echipă de tineri inimoși, onești,
alături de oameni: acesta este valul care va aduce modernizarea României, stradă cu stradă, comună cu comună.

Proiectul pentru care lupt este modernizarea școlilor din Dolj. Consiliul Județean trebuie să acorde sprijin autorităților locale pentru ca fiecare școală din fiecare localitate să îndeplinească standardele minime cerute de Direcția de Sănătate Publică și de Inspectoratul de Situații de Urgență. Educația este o prioritate, iar infrastructura trebuie să ajute procesul educațional, nu să îl îngreuneze. Fonduri există și se pot accesa, este nevoie doar de colaborare între autoritățile locale și județene, trebuie bună-credință și o dorință reală de a schimba lucrurile în bine.