cezar dragoescu

Sunt născut, crescut și educat în Craiova, de profesie economist. Toată viața am lucrat în mediul privat, finanțe bănci și comerț internațional, un mediu foarte competitiv în cadrul căruia am învățat ce înseamnă seriozitatea, profesionalismul și onestitatea.

După 30 ani de la revoluție constat că NIMIC nu s-a întâmplat, dimpotrivă, milioane de români au ales să părăsească țara în care nu se mai regăseau și unde nu aveau niciun viitor. Povestea mea în politică a început în 2016, atunci când am văzut în scorul electoral înregistrat de USB la alegerile locale o rază de speranță pentru întreaga țară. Astfel, am pus umărul la construcția filialei USR Craiova cu speranța că acest nou partid format din oameni noi ce nu au mai făcut politică reprezintă ultima șansă de salvare a României.

Am decis să mă implic în viața politică pentru că doresc pentru copiii mei o țară în care să aibă un viitor. Copiii reprezintă viitorul oricărei națiuni iar proiectele principale pe care doresc să le propun sunt legate de domeniile subfinanțate de absolut toate guvernele din ultimii 30 ani, sănătatea și educația.

În România sunt doar 12 spitale de pediatrie pentru mai mult de 3 milioane de copii. Mult prea puține, așa cum spun și cadrele medicale din sistem. Locurile disponibile la nivel național pentru terapie intensivă pediatrică acoperă doar jumătate din necesar. Un astfel de loc poate face de multe ori diferența dintre viață sau moarte. 

Este inacceptabil ca în secolul XXI în România să existe liste de așteptare pentru o șansă la viață, reprezentând neputința și dezinteresul autorităților locale și naționale din ultimii 30 de ani la adresa sistemului public de sănătate. 

Singurul incubator din Oltenia se află la Spitalul Județean Craiova, care oferă doar o secție de neonatologie de nivel 3 pentru a rezolva cazurile medicale grave din 5 județe. 

Craiova este singurul mare oraș al țării care nu are un spital de pediatrie! Știm că acolo unde există voință politică se poate construi un spital într-un mandat de patru ani după modelul Spitalului Orășenesc Mioveni.

Consider că este datoria noastră, a întregii clase politice locale, să ne asumăm realizarea spitalului de pediatrie din Craiova. Ca viitor consilier local mă voi implica în dezvoltarea și implementarea acestui proiect ce reprezintă o necesitate pentru cei peste 80.000 de copii din Craiova și județul Dolj.

Lipsa de interes în Craiova și județul Dolj față de educație este confirmată de faptul că școlile și liceele nu au fost niciodată dotate corespunzător cu material didactic. În școlile noastre încă se strânge “fondul clasei”, părinții fiind sunt cei care achiziționează echipamentele deși toate acestea ar putea fi achiziționate prin fonduri europene nerambursabile. O administrație eficientă și capabilă în locul #administrațieizero ar ști să profite de oportunitatea oferită de fondurile europene! 

Educația reprezintă piatra de temelie a oricărei societăți moderne și competitive, a oricărui stat puternic și independent!

 

Cezar Drăgoescu

Candidat USR PLUS la Consiliul Local Craiova