marius suta

Despre Marius Sută

M-am născut în orașul Târgu Jiu într-o familie de oameni simpli. Mama era contabilă, tata buldozerist. 

Copilăria mi-am petrecut-o la țară, la bunici, într-un sat din Gorj. Acolo am învățat să prețuiesc munca și mi s-a imprimat în subconștient faptul că nimic de valoare nu se poate obține fără muncă. 

Am urmat clasele primare la școala din sat, iar după ore îmi ajutam bunicii cu diverse treburi gospodărești. Verile le petreceam pe deal împreună cu sora mea având în grijă o mică turmă de capre. În felul acesta mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei în mijlocul naturii. Am rămas pe viață îndrăgostit de natură. Și acum, ori de câte ori am ocazia, evadez în mijlocul naturii. 

Mai apoi am absolvit liceul la Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu, profilul real, matematică-informatică. Dintotdeauna am avut o înclinație către științele exacte. 

Am urmat apoi cursurile Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova, facultate care m-a pregătit pentru cariera în domeniul IT pe care am urmat-o. 

Activez de 13 ani ca inginer software și pot să spun că pe zi ce trece devin tot mai pasionat de această adevărată enciclopedie de științe are a ajuns sa fie industria IT de astăzi. 

În urmă cu aproape 2 ani, mai exact în 2019, în luna februarie, am decis să intru în politică. Am facut-o mai mult de curiozitate inițial, apoi, pe parcurs, a apărut dorința de a pune umărul la o construcție care, cred eu, poate schimba din temelii modul de a face politică în România. Și asta pentru că am întâlnit în USR o mulțime de profesioniști, o mulțime de oameni care doresc să aducă în folosul cetățenilor experiența și munca lor din domeniile de activitate. 

Nu aș fi intrat în politică dacă nu exista USR. Am găsit în USR exact ce căutam, un grup de oameni verticali, bine intenționați și dârzi, capabili să înlocuiască actuala clasă politică.

Îmi doresc să îmi aduc pe cât posibil aportul la aceasta construcție, construcție pe care vreau cu tărie să o ținem cât mai aproape de realitățile vieții de zi cu zi a cetățenilor.