marin constantin

Despre Marin Constantin

Sunt Marin Constantin – Laurenţiu şi m-am înscris pentru un loc pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor, pentru alegerile parlamentare de anul acesta.

Am intrat în USR în 2016, la câteva săptămâni de la înfiinţare, şi am pus suflet, corectitudine şi onestitate, în tot ceea ce am întreprins pentru partid.Proiectele care pot îmbunătăți România:

 

  1. Constituirea unor centre, pilot în prima fază, de consultanţă, informare şi colectare a datelor din mediul rural, aferente câtorva comune: situaţia reală a comunităţii – populaţie activă, afaceri private, şomaj; informaţii livrate familiilor defavorizate, sprijin şcolarizare sau burse, atragerea a cât mai multor persoane în câmpul forţei de muncă; primirea de sesizări şi reclamaţii; informări asupra programelor naţionale de finanţare, de atragere fonduri europene, de creearea unor asociaţii de crescători de animale, cultivatori agricoli, etc. Vor trebui să funcţioneze independent de administraţia locală, vor avea rol de dezvoltare regională, de atragere a tinerilor să-şi înceapă propriile afaceri şi să rămână în ţară;

 

  1. Apariţia şi dezvoltarea unui canal de televiziune naţional care să emită pentru cetăţenii romani aflaţi în diaspora, care să intre în programul gratuit oferit de reţele de televizune din ţările europene şi care să păstreze prin strictă vizare a cetăţenilor noştri, o relaţie mai strânsă cu aceştia, să le demonstreze respectul pe care statul român ar trebui să îl poarte tuturor conaţionalilor. Putem lua în calcul programe pentru cei mici, emisiuni educaţionale, de promovare a limbii române, a valorilor şi obiceiurilor româneşti, a turismului, a filmelor româneşti, de transmitere a mesajelor de interes naţional, de prezentare a facilitaţilor oferite de programele naţionale de investii, de posibilitatea accesării de fonduri europene, de crearea de comunităţi locale aferente fiecărei regiuni din Europa.