iustin dumitrescu

Despre Iustin Dumitrescu

Am 28 de ani, sunt avocat și am absolvit studiile de licență și master în Drept. În cadrul PLUS sunt Coordonator Regional și membru în Consiliul Național.

Consider că orice funcție reprezintă o asumare de responsabilitate, nu un privilegiu, și trebuie exercitată în beneficiul celorlalți, nu în interes propriu.

 

        Fără Penali în Funcții Publice – Interzicerea, prin Constituție, a ocupării de funcții publice alese pentru persoanele condamnate penal care nu s-au reabilitat.

        300 de parlamentari. – Românii au decis la referendumul din 2009 necesitatea scăderii numărului de parlamentari la 300.

        Fără Penali în Funcții Publice – Interzicerea, prin Constituție, a ocupării de funcții publice alese pentru persoanele condamnate penal care nu s-au reabilitat.

 

        Primari aleși în două tururi. – Actualul sistem favorizează vechile partide, care și-au creat un electorat dependent de ele prin poziții în administrația locală. Avem nevoie de revenirea la organizarea în două tururi a alegerilor, astfel încât să ne asigurăm că o majoritate a votanților a optat pentru primarul care îi va conduce.

        Extinderea votului prin corespondență. –  În prezent, doar românii din Diaspora pot vota prin corespondență.

 

        Desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (“Secției Speciale”). – USR PLUS se opune întru totul existenței unei astfel de structuri și consideră că trebuie să fie repuse în vigoare dispozițiile anterioare privind competența de investigare a infracțiunilor săvârșite de către magistrați.

        Combatem tăierile ilegale prin DNA-ul Pădurilor – Înființarea unei Direcții de Investigare a Infracțiunilor de Mediu – care să preia competența soluționării tuturor infracțiunilor de mediu prevăzute în Codul Penal și în legislația specifică fiecărui domeniu cu impact asupra mediului.