ilie sarbu

Despre Ilie Sârbu

Cine sunt?

Cel mai importat fapt, este ca sunt tatăl a doi băieți, unul de 19 ani și unul de 2 ani.

Sunt Ilie ‘Lucian’ Sârbu -inginer electronist, licențiat în electronică aplicată și sunt administratorul unei firme care se ocupă cu vânzări și service în domeniul IT.

Am pus în ghilimele Lucian, pentru că deși nu este numele din buletin, este numele pe care il folosesc în familie și cu care mă știu cei apropiati.

Am absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova în anul 1998, după transferul de la Facultatea de electronică și telecomunicații din Timișoara, facultate la care am fost admis primul în urma celor 3 examene de admitere.

Am urmat și absolvit, de asemenea, cursuri de marketing, management, comunicare, negociere, leadership, vânzări, competențe antreprenoriale etc la OTE Academy-Business School, în limbile engleză și română.

Sunt membru USR de la începutul anului 2018, odată cu nașterea celui de-al doilea copil, hotarându-ma sa mă implic în politică, de-a dreptul stupefiat de prostia si incompetenta celor ce conduceau țara,  USR fiind singurul partid care putea schimba acest lucru, fiind un partid format din tineri foarte bine pregatiti si motivati sa schimbe România pentru a nu o părăsi.

Competențele digitale sunt un punct important de rezolvat, domeniu în care activez și pot ajuta. In Romania competențele digitale sunt la cel mai scazut nivel dintre toate țările Uniunii Europene.

Deși aceste competente par de speriat mai ales pentru cei din rural, cred ca putem avansa rapid și cu rezultate foarte bune. Pandemia actuala a accelerat cumva acest proces, dar suntem înca foarte departe, arătând de exemplu lacunele în randul utilizatorilor  programei scolare online, inclusiv pe  cele ale cadrelor didactice.

Toate aceste asa numite competențe digitale, alaturi de digitalizare, ne fac să caștigam timp și ne faciliteaza accesul către aprope orice aplicație, institutie. Dosarul cu șină și așteptatul la o coada pentru a obține un cadastru de exemplu, poate fi înlocuit cu accesarea unui site, plata online și descărcarea unui document, lucruri pe care le poți face în fața unui terminal. Cu ajutorul oamenilor bine pregatiți și cu accesarea fondurilor europene sunt convins ca putem demara un proiect care să ne urce în clasamentul competențelor digitale, clasament pe care în momentul de fata îl încheiem.