eduarg circeag

Despre Eduard Cîrceag

Mă numesc Eduard Alexandru Cîrceag, am 26 de ani și candidez pentru Consiliul Local Craiova, pe lista Alianței USR PLUS.

Craiova este locul în care m-am născut în 1994. Am plecat de mic copil împreună cu părinții în Italia, unde am făcut primii ani de școală. România o vedeam doar vara, în vacanță.

M-am întors în orașul natal în timpul liceului, pe care l-am terminat aici, acasă. Tot aici am absolvit și Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică.

În timpul facultății, am activat în cadrul unui ONG studențesc care se ocupă de dezvoltarea relațiilor și facilitarea schimbului de idei și experiențe între studenți și viitori ingineri europeni. Acest ONG a fost fereastra mea către Europa, am avut șansa să particip și să organizez ateliere destinate studenților, să cunosc oameni din țări cât mai diverse și să observ că problemele cu care ne confruntăm noi ca țară nu sunt unice în lume, doar că noi am rămas în urmă cu soluțiile.

Odată cu terminarea facultății și după ce mi-am început cariera în IT, implicarea politică mi s-a părut un pas firesc.

De ce? Pentru că oricât de nemulțumit sunt de condițiile din țară, continuând să îmi exprim frustrările pe rețelele de socializare, ar fi avut un impact minim, sau egal cu zero.

Vreau să contribui la schimbarea pe care mi-o doresc la fel de mult ca toți cei din generația mea. Mitul tânărului dezinteresat care nu votează trebuie să dispară. Tinerii chiar se interesează de politică și votează, mai ales atunci când simt că au cu cine.

Vreau ca orașul și țara în care trăiesc să nu mai fie locuri din care tinerii să plece.

Am avut experiența mea în diaspora. Am crescut acolo, dar vreau ca viitorul meu să fie aici, acasă.

Din acest motiv candidez. Vreau să pun umărul la o schimbare în bine a orașului, atât cât este posibil din consiliu. Acum este momentul generației mele. Nu vreau să las țara să fie condusă de aceiași oameni care au făcut politică până acum.