dorel ilie

Despre Dorel Ilie

Noi, oamenii, facem alegeri în fiecare zi. Pentru că îmi pasă de ceea ce se întâmplă în jurul meu, am decis să fiu parte din schimbarea în bine pe care ne-o dorim toți.

Am absolvit Facultatea de Electromecanică a Universității din Craiova și sunt de profesie inginer electromecanic. Am 48 de ani, m-am născut și locuiesc în Craiova, sunt căsătorit și am o fiică de 18 ani, studentă la Universitatea din Manchester.

În perioada 1996-2001 am lucrat în industria confecțiilor metalice, în montajul utilajelor și instalațiilor industriale, iar din 2001 până în prezent activez în domeniul vânzărilor, ca reprezentant vânzări.

Din parcursul meu profesional reiese faptul că am făcut un obiectiv din a performa în orice activitate sau demers în care mă implic. Am ajuns într-un moment în care consider că implicarea mea trebuie să fie mai mult decât punctuală. În acest sens, am hotărât să aduc o schimbare în viața comunității din care fac parte, dorind să demonstrez, de la nivelul de consilier județean, că lucrurile bune se bazează pe profesionalism.

Am descoperit voluntariatul ca experiență transformatoare atât în plan personal, cât și în plan relațional. Prin participarea mea la acțiuni de voluntariat, am cunoscut oameni care se implică necondiționat în viața comunității. Printre proiectele în care m-am implicat se numără campania de strângere de fonduri pentru Asociația “Dăruiește Viață” sau proiectul ”Spune nu poluării cu cenușă”, proiect ce are ca scop realizarea unei perdele verzi pentru a proteja orașul Craiova de cenușa rezultată de la CET 2.

Mi-a atras atenția o întrebare la care am reflectat atent: „Ce câștigi din acțiunea de voluntariat?”

Mă interesează în primul rând schimbarea mentalității la nivel social, implicarea necondiționată în acte prosociale și demersuri proactive prin care să ne punem în valoare competențele formate. Avem nevoie de oameni de caracter!

Cred că prima condiție este să îți pese cu adevărat, să ai încredere în faptul că noi, oamenii, suntem capabili de transformări și putem găsi resursele care să ne ajute să atingem scopurile propuse.

O altă condiție este să ai o experiență de viață și profesională solidă. Consider că am maturitatea necesară luării unor decizii pertinente, știu să colaborez și să comunic eficient cu ceilalți. Schimbarea în bine a societății românești începe cu fiecare dintre noi. Personal, apreciez determinarea, inițiativa și capacitatea de a pune în practică cele mai bune decizii.

Mulți dintre oamenii pe care i-am cunoscut în acțiunile inițiate și desfășurate de USR Dolj sunt persoane care aleg să nu stea deoparte și care cred, la fel ca mine, că fiecare putem contribui la o schimbarea modului în care se face politică în România.

Învățând din experiența trecutului și privind cu încredere în viitor, am convingerea că prezentul este cel care contează. De aceea, candidez la funcția de Consilier Județean Dolj și am nevoie de susținerea voastră pentru a face ca lucrurile să se întâmple.