daniel gheba

Despre Daniel Gheba

Eu sunt Daniel Gheba, sunt o persoană normală care își dorește o stare de normalitate în România şi care s-a alăturat proiectelor USR-PLUS “Fără penali în funcţii publice” şi “O Românie fără hoție”. Am îmbrățișat nominalizarea la Camera Deputaților din partea USR-PLUS Dolj şi mă simt onorat pentru încrederea primită din partea colegilor.

Am 42 de ani, am absolvit Facultatea de Mecanică a Universității din Craiova, promoția 1997-2002, sunt reprezentant medical și sunt tatăl unui băiat de 12 ani. Am intrat recent în politică și am făcut-o plin de entuziasm și cu speranța că voi putea schimba în bine comuna Șimnicu de Sus. Acolo am candidat la Primărie și la Consiliul Local, obținând postul de consilier local. Tot la Șimnicu de Sus îmi desfășor activitatea de fermier și apicultor, începută prin fonduri europene.

Dosarul cu şină trebuie să dispară

Poate unul dintre cele mai importante proiecte în care vreau să mă implic este reformarea instituţiilor publice. Îmi doresc o administraţie publică depolitizată, digitalizată şi competentă. Dosarul cu şină trebuie să dispară. Statul trebuie să fie în slujba cetăţenilor, nu invers.

 

O agricultură prosperă

Îmi doresc să fac parte din Comisia de agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice în Camera Deputaţilor. Principalul meu domeniu rămâne agricultura.
Unul dintre proiecte este extinderea sistemului de irigaţii. Doljul are o problemă de microclimat, mai degrabă deşertic. Crearea asociaţiilor de fermieri precum în vestul Europei în vederea comercializării mărfurilor şi certificării lor.
Un alt proiect pe care vreau să îl implementez este informarea prin primăriile locale a proiectelor pe care le pot accesa fermierii.
Iar un alt proiect pe care aş vrea să îl dezvolt este PRIMUL TRACTOR, similar cu proiectele Prima Casă și Prima Mașina. În cadrul acestui proiect ne dorim ca industria producătoare de maşini agricole din România să asigure 70% din aceste utilaje.


Prin această măsură putem dezvolta industria pe orizontală asigurând noi locuri de muncă. Acest proiect vine în ajutorul fermierilor care îşi doresc un upgrade al maşinilor agricole şi mai mult de atât să fie încurajaţi prin vouchere pentru achiziționarea de noi utilaje cu o rată de împrumut mult mai mică decât ce avem în prezent.
Un alt proiect pe care vreau să-l implementez ar fi încurajarea fermelor mici şi mijlocii din sectorul zootehnic. Sunt prea puţine ferme de acest profil în România. Iar în cadrul proiectului trebuie creat circuitul de la produsul brut la produsul finit.