daniel cristian clenciu

Despre Daniel Cristian Clenciu

Cine sunt?

Numele meu este Daniel Cristian Clenciu și sunt antreprenor. Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Craiova precum și un Master în Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor.

Sunt antreprenor de multă vreme, timp în care am înțeles  că nimic nu este gratis, iar pentru a reuși în viață trebuie să ai puterea să faci și sacrificii. 

Am întreprins numeroase proiecte personale de-a lungul timpului pentru că mi-am dorit să explorez diverse domenii de afaceri, să învăț, să mă dezvolt , dar și din dorința de a-mi securiza viața de zi cu zi din punct de vedere financiar. 

Am urmat de-a lungul timpului, constant, cursuri de formare și dobândire de noi competențe deoarece consider că pentru a ține pasul cu dezvoltarea tehnologică este nevoie de pregătire temeinică și continuuă.

Dar poate cea mai importantă lecție pe care am învățat-o este că, dacă vrei ca un lucru să fie bine făcut, trebuie să te implici total în realizarea lui. Tocmai de aceea am decis să intru în politică și să candidez ca senator, pentru că vreau să pun umărul la cel mai important proiect antreprenorial dintre toate câte există: dezvoltarea României. 

Este momentul ca oamenii care conduc România să lucreze pentru noi, cetățenii, și nu să fim bagați în seamă doar o dată la 4 ani, pentru a prelungi locul călduț la guvernare al unora.

Îmi doresc ca România să nu mai fie în topurile rușinoase privind slaba dezvoltare rurală, al analfabetismul funcțional sau al corupției. 

Pentru asta, Alianța USR PLUS contează pe votul dumneavoastră din 6 decembrie!

 

Fără discrepanțe între condițiile de la sate și cele de la oraș

Suntem în anul 2020, iar foarte multe dintre localitățile rurale încă au toaleta în curte. Cât de multe? Un sfert! Un sfert dintre români încă au toaleta în curte, iar acest fapt ne situează cu mult în fața celorlalte țări din Uniunea Europeană.

Dacă vrem ca România să se dezvolte în direcția potrivită, trebuie să oferim condiții egale tuturor românilor.  

Trebuie să găsim soluții pentru a ridica nivelul de trai al cetățenilor din toate colțurile țării. Vreau ca peste 4 ani, după mandatul USR PLUS, să vorbim despre zone metropolitane dezvoltate și nu doar despre orașe, despre regiuni de dezvoltare economică și nu doar despre poluri situate în reședințele de județ ale țării.

Există premisele ridicării nivelului de trai, îmbunătățirii condițiilor de locuit și a celor de dezvoltare economică, doar că pentru asta este nevoie de antreprenori care să conlucreze pentru cel mai mare proiect de dezvoltare din portofoliul lor de până acum: România.

 

Oltenia – Sahara României

Craiova și Doljul, reprezentative și în același timp percepute ca fiind inima Olteniei, trebuie să iasă rapid din zona de stagnare economică și pauperizare a societății în care guvernările PSD ne-au ținut, să forțeze înscrierea pe harta dezvoltării constante și să reprezinte motorul creșterii economice a regiunii.

Avem o zonă sudică a județului, triunghiul Calafat-Craiova-Corabia predispusă deșertificării, Sahara României cum mai este denumită, unde o suprafață de cca 6%, adică peste 100000 ha, a fost afectată. Și mai grav, suprafețe mari de teren urmează aceiași cale, în fiecare an dunele de nisip înaintând și ”mâncând” alte 1000 ha.

Deși un fenomen rar, această deșertificare agresivă, consecința directă a defrișărilor de păduri și a perdelelor forestiere, este un subiect care nu a intrat pe ordinea de zi a niciunui parlamentar. Dacă în anii ‘70 pădurile acopereau 12% din suprafața județului, în acest moment ele mai ocupă numai 7%, iar cifra este în scădere. 

Avem la Dăbuleni o Stațiune de Cercetare-Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri, un centru de cercetare care susținut poate crea oportunități pentru aceste terenuri aride. Folosind rezultatele cercetărilor, educând agricultorii din acea zonă coroborat cu reinițializarea sistemelor de irigații, putem readuce la viață terenurile afectate și să dăm o însemnătate mai mare potențialului agricol al județului.

Îmi propun să forțăm inițializarea unui proiect legislativ care să prioritizeze investițiile în reabilitarea solurilor și a sistemelor de irigații din sudul României.

Pentru Craiova și implicit pentru județul Dolj, managementul mediului constituie o problemă și provocare.