cosmin teodorescu

Un oraș verde înseamnă, în primul rând, o viață sănătoasă și fericită pentru locuitorii acestuia. Îmi propun să facem din Craiova un oraș cu adevărat verde, în care părculețul și locurile verzi dintre blocuri să nu mai fie distruse, iar transportul în comun să fie unul ecologic, confortabil și prietenos cu natura. Să stimulăm construcția de clădiri verzi, deoarece în acest fel vom economisi energie și resursele orașului.

Toate acestea se pot obține cu fonduri europene, de o administrație profesionistă și competentă.

În primul rând, Craiova are nevoie de un Registru al Spațiilor Verzi. Pentru a salva spațiile verzi din Craiova,  avem nevoie să întocmim de urgență un registru al acestora. Odată trecute în registru, destinația acestor spații nu mai poate fi schimbată, deci nu vor mai putea fi distruse, nu li se va mai putea schimba destinația și nu se vor mai putea construi clădiri pe ele. Craiova este sufocată de betoane, iar calitatea aerului este foarte proastă din lipsa copacilor care să purifice atmosfera. Noi, USR PLUS, vom avea grijă de dreptul craiovenilor la un mediu curat și la sănătate.

O altă problemă majoră este că administrația actuală încalcă legea, neoferind craiovenilor posibilitatea de a colecta selectiv deșeurile, ceea ce ar reduce foarte mult poluarea, deoarece deșeurile reciclabile nu s-ar mai arde. Colectarea selectivă a deșeurilor și reciclarea trebuie să devină normalitate în Craiova. De aceea, îmi propun ca în următorii patru ani să avem în toate cartierele un sistem de colectare selectivă a deșeurilor. Gradul de colectare selectivă în Craiova trebuie să fie de peste 50% la finalul acestui mandat.

În plus față de aceste măsuri, este necesară stimularea clădirilor verzi în orașul nostru. Dacă în Cluj, București, Timișoara, Iași și Brașov există un interes crescut pentru clădirile verzi, în Craiova, din păcate, până acum nu s-a vrut. Acestea nu doar că sunt prietenoase cu mediul, dar îmbunătățesc inclusiv din punct de vedere estetic aspectul orașelor. Îmi propun ca, în calitate de consilier local, să sprijin în toate formele construirea unor astfel de clădiri, care în țările vestice sunt normalitate.

USR PLUS va construi o administrație publică eficientă, transparentă și care să lucreze pentru craioveni, astfel încât cu toții să trăim sănătoși și fericiți acasă.

 

Cosmin Teodorescu

Candidat USR PLUS la Consiliul Local Craiova