adrian oprica

Despre Adrian Oprică

Salut, dragilor! Sunt Adrian Oprică și mă bucură faptul că sunteți aici, alături de mine.

Am 32 de ani, sunt absolvent al Facultății de Marketing-Management din cadrul Universității Româno-Americane din București și lucrător de tineret (lucrător social) & formator în domeniul  educației non-formale. De asemenea sunt antreprenor în domeniul organizării de evenimente.

Acum, în 2020, sunt unul dintre tinerii politicieni ce nu numai că își doresc schimbarea, dar ia și atitudine, astfel că am decis să fac un pas înainte cu această candidatură a mea la Camera Deputaților.

Fac voluntariat de aproximativ 20 ani sub diferite forme, am început cu vârsta de 8-9 ani când am fost parte din “Cercetașii României” și “Sanitarii Pricepuți”, iar mai apoi am continuat cu tot felul de reviste și asociații civice și de voluntariat. De 7 ani sunt președinte al uneia din cele mai frumoase asociații de tineret din Craiova și poate din România și anume Asociația Tinerii 3D, asociație cu care am reușit de-a lungul timpului, împreună cu colegii mei, să facem multe lucruri minunate cu și pentru tinerii din comunitatea locală și nu numai.

De asemenea, în 2015 am fost voluntar european în Turcia, unde în localitatea Didim am lucrat cu tineri cu dizabilități atât fizice cât și mentale, lucru ce m-a făcut să prețuiesc și mai mult oamenii.

Nu am încetat să mă implic civic după ce mi-am început cariera profesională și nu o să încetez probabil niciodată întrucât voluntariatul este ca un pansament pentru suflet.

Profesional am făcut “de toate” ca orice tânăr ce a vrut să exploreze și descopere “lumea celor mari”. Iar mai toate au presupus lucru și interacțiunea directă cu oamenii. Am fost promoter, agent imobiliar, specialist relații publice, formator, specialist de marketing și publicitate iar mai nou sunt tânăr antreprenor (din 2019) în domeniul organizării de evenimente.

Despre visul unui tânăr politician

Totul a început când, elev fiind, dragul meu profesor de geografie, domnul Badea, ne spunea:

“Dragilor, acum poate nu vă dați seama, însă schimbarea trebuie să vină de la voi. Voi trebuie să faceți din țara asta locul ideal unde să trăiți fericiți!”.

Aceste cuvinte mi-au rămas și acum întipărite și m-au călăuzit către ce aveam să devin.

Cel mai mare vis din punctul de vedere al carierei politice este ca într-o bună zi să fiu primar al orașului pe care îl iubesc și anume Craiova noastră, a tuturor oltenilor mândri.

Inițial mi-am dorit să pot să realizez acest lucru ca independent, însă cu timpul mi-am dat seama că un om poate să mute munții doar dacă are în jurul său o echipă puternică. Deși scena politică de după 1990 a fost un haos și un circ pentru mulți ani, m-am bucurat că au apărut cele doua partide: USR și PLUS , unde se pare că oamenii buni la locul potrivit s-au strâns împreună. În februarie 2019 mi-am depus adeziunea la PLUS, partid în ale cărui valori cred și locul unde am întâlnit mulți oameni foarte valoroși.

Vreau să vorbesc puțin și despre influența politicianului Nicolae Romanescu asupra candidaturii mele, pentru că el pentru mine este un idol politic. Faptul că acesta a ocupat mai multe funcții politice precum consilier comunal, deputat, senator și bineînțeles primar, m-a făcut să îmi doresc o carieră politică atât la nivel local, cât și la nivel național, pentru a putea să fac parte din schimbarea în bine pe care ne-o dorim cu toții.

O să vă rog să citiți pe site să descoperiți cine sunt cu adevărat și ce planuri am: https://adrianoprica.ro/